Otaczaj się pięknem

Otaczaj się pięknem

sobota, 5 grudnia 2015

Śniadaniowa odmiana

Po długiej fazie na owsianki, przyszedł czas na granolę czyli powrót do przeszłości. 
Uwielbiam ten zapach, kiedy jest w piekarniku; kocham za wszelkie wariacje na jej temat i to, że jest zdrowa i uzupełnia moje zapotrzebowanie na słodkie:)
Czyż można chcieć więcej?
Moja wersja to płatki owsiane, orzechy nerkowca, żurawina i wiórki kokosowe z miodem i olejem kokosowym.

 

8 komentarzy:

  1. Chrupiące pyszności :)))
    Ja również na bieżąco piekę granolę, bardzo lubię z dodatkiem startych jabłek :)
    Pozdrawiam ciepło, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. startych jabłek? brzmi ciekawie, muszę wypróbować:)

      Usuń
  2. Pysznie, a do tego jak pięknie wygląda w tym słoiku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ... i ja uwielbiam granolę i jej zapach rozchodzący się z piekarnika...
    najbardziej lubię mocno cynamonową, muszę spróbować z wiórkami kokosowymi...
    pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u nas cynamonowa jest praktycznie zawsze, ostatnio widziałam przepis na korzenną/piernikową i ta teraz chodzi mi po głowie:)

      Usuń
  4. jeszcze takiego śniadania nie jadłam , ale wygląda przepysznie....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie polecam, syte i zdrowe:) i sporo możliwości na urozmaicanie:)

      Usuń