Otaczaj się pięknem

Otaczaj się pięknem

poniedziałek, 27 lipca 2015

Do kawy

Naszło mnie na rabarbar; crumble i babeczki już były, pomyślałam więc o pewnym wypieku z książki What Kate ate. Niestety ja jak to ja, zupełnie nieprzygotowana, połowa składników w sklepie, musiałam tylko pomarzyć o smaku podziwianym na zdjęciach:)
Pokombinowałam i wyszło, nie pytajcie o przepis, bo ten nie istnieje. Ot, trochę kruchego ciasta, rabarbar, odrobina mascarpone, kruszonka i wyszło. Słodkie, smaczne, idealne do kawy. Dziecko podsumowało głośnym Mniam-Mniam, zatem egzamin zdany.



6 komentarzy:

  1. Wygląda niezwykle apetycznie, musiało być pyszne :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie :) A ja nigdy nie jadłam ciasta z rabarbarem...
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W temacie rabarbaru to najbardziej smakuje mi rabarbar z crumble podany na ciepło z lodami waniliowymi. Fajne przełamanie smaku:)

      Usuń