W temacie tart naszym numer jeden jest tarta porowa, sprawdzona, smaczna, idealna do wina. Kiedyś por był dla mnie czymś zbędnym w zupie, dzięki porowej tarcie odkryłam go na nowo.
Teraz por jem pod każdą postacią, jednak dziś nie o porze, a o tarcie.
Moje nowe odkrycie: francuska tarta z serem ricotta i pomidorami. Pycha.
Przepis pochodzi ze strony Kwestia smaku.
Składniki
ciasto francuskie
pomidory
500g sera ricotta
szczypiorek
2 jajka
60 g startego parmezanu
skórka z cytryny (1/2 cytryny)
Wygląda pysznie... :))
OdpowiedzUsuńStarałam się:)
UsuńWygląda bardzo apetycznie, nieco nawet przypomina pizze ;)))
OdpowiedzUsuńto prawda, moje skojarzenie było podobne:)
UsuńTarta wygląda pysznie, myslę, że warto spróbować...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia:)))
Jasne latem mamy tyle fajnych składników, że właściwie non stop można eksperymentować:)
UsuńMuszę wypróbować, uwielbiam pory i pomidory :) Ale mi się zrymowało ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis koniecznie muszę wypróbować :)