Otaczaj się pięknem

Otaczaj się pięknem

piątek, 4 lipca 2014

Tarta

W temacie tart naszym numer jeden jest tarta porowa, sprawdzona, smaczna, idealna do wina. Kiedyś por był dla mnie czymś zbędnym w zupie, dzięki porowej tarcie odkryłam go na nowo. 
Teraz por jem pod każdą postacią, jednak dziś nie o porze, a o tarcie.
Moje nowe odkrycie: francuska tarta z serem ricotta i pomidorami. Pycha. 
Przepis pochodzi ze strony Kwestia smaku.
Składniki

ciasto francuskie

pomidory

500g sera ricotta

szczypiorek

2 jajka

60 g startego parmezanu

skórka z cytryny (1/2 cytryny)


7 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie, nieco nawet przypomina pizze ;)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda, moje skojarzenie było podobne:)

      Usuń
  2. Tarta wygląda pysznie, myslę, że warto spróbować...
    Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne latem mamy tyle fajnych składników, że właściwie non stop można eksperymentować:)

      Usuń
  3. Muszę wypróbować, uwielbiam pory i pomidory :) Ale mi się zrymowało ;)
    Przepis koniecznie muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń