Otaczaj się pięknem

Otaczaj się pięknem

poniedziałek, 31 grudnia 2012

Cake is for life not just for Christmas

Została mi puszka słodzonego, skondensowanego mleka, długo zastanawiałam się co z nią zrobić, padło na bardzo proste ciasto, a dodatkowo bardzo smaczne. Robiłam je pierwszy raz, ale zapewniam, że nie ostatni.
Powstały dwie wersje, w tartaletkach i w blaszce na tartę.
 Spód to typowe ciasto kruche.
Góra: mleko skondensowane słodzone zmieszane z migdałami, jajkiem oraz świeżo wyskrobanymi ziarnkami wanilii.


Kochani oczywiście życzę Wam wszystkiego dobrego na  kolejny rok, bawcie się dobrze dzisiejszej nocy!!

20 komentarzy:

  1. I wish you a Happy New Year!

    Hugs

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepszego na nadchodzącą trzynastkę :) Buźka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Kochana!! Tobie również wszystkiego co najlepsze i oby Diunka mniej psociła:)

      Usuń
  3. radości, spokoju, szczęścia i innych istotnych rzeczy, które wpływają na nasze życie :)
    najlepszego!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ślicznie dziękuję, Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze w tym kolejnym roku i oby ta 13 okazała się bardzo szczęśliwa dla nas wszystkich:)

      Usuń
  4. Ale przepisik !!! miód malina !Słonko, bawcie się dobrze, Radośnie wejdźcie w nowy, śle Wam samo dobro i miłość:)
    buziaki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję, impreza się udała, było bardzo wesoło:) Pozdrawiam

      Usuń
  5. Przepis świetny i niesamowity klimat na blogu -baaaardzo mi się tu podoba .Szczesliwego Nowego roku .Aneta .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Szczęśliwego!!

      Usuń
  6. Ciasto wyglada pysznosciowo ♡ wszystkiego naj w nowym roku

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo, to ciasto pierwszy raz zrobiłam na święta, a wczoraj drugi raz, jest naprawdę smaczne i bardzo łatwe. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!!

      Usuń
  7. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!! Niech spełnią się wszystkie Twoje marzenia :-) Ps. Widzę, że fotografia kulinarna u Ciebie rozkwita! Brawo!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olga dziękuję bardzo i również życzę wszystkiego co najlepsze. Fotografia kulinarna? Szczerze mówiąc to coś, czego chciałabym się nauczyć, wydaje mi się, że to trudna sztuka:) Pozdrawiam:)

      Usuń
  8. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
    Takie słodkości....mmmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglądają przepysznie!:) wszystkiego dobrego w nowym roku:))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję, dla Ciebie również wszystkiego dobrego!!

      Usuń
  10. Ciasteczka wyglądają przepysznie:)))
    wszystkiego wspaniałg na 2013 rok!

    OdpowiedzUsuń
  11. Dziękuję bardzo, wzajemnie oczywiście;)

    OdpowiedzUsuń