Otaczaj się pięknem

Otaczaj się pięknem

poniedziałek, 2 września 2013

Weekendowe smaki

To był bardzo smaczny weekend. W sobotę służbowo i prywatnie brałam udział w świetnej akcji "Wymieńmy się" organizowanej przez super dziewczyny ze Strafa Rodziny 3miasto. W trakcie spotkania miałam okazję poznać osobiście Anię z bloga Strawberries from Poland i posmakować jej przepysznej tarty z malinami, białą czekoladą i kruszonką z płatkami owsianymi. W życiu nie jadłam tak smacznej, a jednocześnie prostej w przygotowaniu tarty, przepis znajdziecie tu. Polecam serdecznie póki są maliny, ja już jutro zabieram się za pichcenie:)

Niedzielny poranek był równie apetyczny. Wybraliśmy się do Sopotu na kiermasz Wege Sytuacja, gdzie kolejny raz skosztowaliśmy naszej ulubionej kawy i przepysznych kanapek z Mitte-chleb i kawa. Wszystkim z Trójmiasta serdecznie polecam te niesamowitą kawiarnię. Jak dla mnie plus za klimat, smak i jakość. 
W trakcie Wege Sytuacji, która odbywała się w starym sklepie, (chyba mięsnym) podziwialiśmy także prace Magdaleny Danaj - znanej ze swojego bloga Porysunki.
Wybaczcie brak zdjęć z tych akcji, jak widać apetyt wziął górę.
Następnie odwiedziła nas moja siostra, to dzięki niej wcinam właśnie przepyszną czekoladę Cadbury:)

Zdjęcia działają na mnie jak magnes, zwłaszcza zdjęcia kulinarne. Pewnie dlatego kiedy rano na facebook'u ukazały mi się fotografie przedstawiające powidła śliwkowe z cynamonem i czekoladą, wiedziałam, że choćbym miała siedzieć w kuchni do północy, jeszcze dzisiaj je zrobię. Tak właśnie powstały trzy skromne słoiczki, ale z pewnością będzie ich więcej, zainteresowanych zapraszam do autorki Blue Spoon.


21 komentarzy:

  1. mmm ja też chcę zjeść takie powidła:) z chałeczką najlepiej... pychota! no i ta tarta mnie podkusiła.. dziś kupuję maliny:) Kochana widzę, że u Ciebie bardzo kulinarnie:) super!
    dobrego tygodnia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. powidła można potraktować jak Nutellę,a właściwie jej dietetyczną odmianę:) To co w tym przepisie jest niesamowite to zapach, który roznosi się po całym domu:)

      Miłego tygodnia

      Usuń
  2. to świetne takie spotkania, powidła czekoladowe robi się szybko, mam jeszcze z ubiegłego roku, bo wysyp śliwek był większy niż nasze moce pochłaniania i idę zajrzeć na polecane blogi ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda, robi się je bardzo szybko i to chyba na moje szczęście, bo długo u mnie nie wytrzymają, więc jeszcze muszę dorobić:)

      Usuń
  3. uwielbiam te powidła! :)
    Robiłam rok temu i wszyscy się nimi zajadali! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najgorsze jest to, że one są naprawdę bardzo smaczne, ja je widzę nie tylko na chlebie, ale i jako polewa do lodów, prosto ze słoika też smakują wybornie, oj przepadłam;)

      Usuń
  4. Aj, to teraz to ja już wiem o czym mowa :) No, no - pyszności!!!
    buziaki!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowite pomysły, powidło kuszące bardzo!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj bardzo, wstyd się przyznać, ale wyjadałam wprost ze słoika:)

      Usuń
  6. Marta, powidła wyglądają przepysznie!
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdjęcia jak zawsze powodują u mnie burczenie w brzuchu! Marta, masz dar:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmm, ale ja nie pokazuję wszystkiego, tutaj jest tylko to co wyszło lub prawie wyszło:) Przecież nie widać min konsumujących:)

      Usuń
  8. Twoje zdjęcia mnie powalają i ślinię się do monitora...

    OdpowiedzUsuń
  9. Mniam, wcale się nie dziwie, moje ulubione to własnie śliwkowe, malinowe i porzeczkowe ;) U nas natomiast Brzoskwinia jest w tym roku urodzajna, wiec dżemy będą brzoskwiniowe :D Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja te słoiczki to tylko ze względu na czekoladę zrobiłam:) ale może na malinowe też się skuszę:)

      Usuń
  10. A ja najbardziej lubię Twoje smakowite zdjęcia! :))
    Buziok

    OdpowiedzUsuń