Kiedy w jednym z boxów Cud Miód znalazłam Kajmak, wiedziałam, że powstanie z niego Banoffee Pie. Wzorowałam się na przepisie White Plate, jednak wykonałam go w formie deseru, a nie ciasta. Deser deserem, jednak sam kajmak czyli krem mleczny zasługuje również na uwagę. Kajmak firmy Polder ma bardzo prosty i przyjazny skład. Został on opracowany na bazie staropolskich przepisów kuchni dworskiej - został wpisany w 1997 roku
na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych i Regionalnych jako produkt tradycyjny Pomorza i Kujaw. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z masą tej firmy, mam nadzieję, że pojawi się wkrótce w moim ulubionym sklepie.
Cześć, nigdy nie jadlam, nigdy nie robiłam BP ale koniecznie spróbuje:) Od dawna mnie kusi, no i uwielbiam zarówno banany jak i masę kajmakową;)Pozdrawiam serdecznie;)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie, bo jest nie tylko smaczne, ale i bardzo proste w wykonaniu. Najlepsze mocno schłodzone;)
Usuńhmm, wygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuńpiękne zdjęcia
dziękuję:)
UsuńP.S Cudny ten Twój kot:)
UsuńWyglada bardzo apetycznie, chętnie skusiłabym się na taki deserek :))
OdpowiedzUsuńno to zapraszam;)
UsuńCiacho prezentuje się bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDzięki:)
UsuńNIe słyszałam o czymś takim jak Kajmak, muszę poszukać :)
OdpowiedzUsuńto nic innego jak masa krówkowa lub to co otrzymamy bo zagotowaniu puszki skondensowanego, słodzonego mleka, z tą różnicą, że Kajmak pokazany przeze mnie ma bardzo dobry skład:)
UsuńUwielbiam banoffie i bardzo przyrządzam je przy okazji wizyt gości i nigdy nie spotkałam się z negatywną reakcją na temat banoffie, zawsze wszystkim smakuje :)
OdpowiedzUsuńMmmmmmmmm.....niemal zjadłam monitor :)
OdpowiedzUsuńbędę miała Ciebie na sumieniu:)
Usuńno pociekła mi ślinka na monitor ;p
OdpowiedzUsuńups:)
Usuńno i ślinka cieknie.. a brzuch burczy.. ;-)) pyszotka!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło!!
no a u Ciebie znów takie smakowitości, że ślinka cieknie! ;)
OdpowiedzUsuń